shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2017 г.
ekip7-small-2017-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_2014.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Костанденец ще съди БТК
21 March 2008 - Новини

Точно месец измина от нашата публикация за неволите на абонати на БТК от Костанденец. Към днешна дата обаче проблемът не само че не е решен, а дори се задълбочава. Оказва се, че наскоро към беззащитните хорица е приложена репресивна мярка – те вече не могат да набират телефонни номера, а само приемат разговори, ако някой им позвъни. Така те са с вързани ръце, ако, не дай Боже, им се наложи да потърсят спешно помощ. Което си е живо издевателство от страна на монополиста.


Продължава...
 
Тандемът Павел и Георги направиха триизмерна възстановка на древна Калиакра
21 March 2008 - Новини


Разградчаните Павел Георгиев Петров и Георги Стефанов Василев подариха ценен диск на мъж N 1 за 2005-та година Цонко Цонев. Кметът на Каварна получи от двамата младежи авторско DVD с триизмерен компютърен модел възстановка на Калиакра от времето на Средновековието.

Дискът представя филм за легендарната забележителност. Носът е природен и археологически резерват.

Разработката е направена така, че успоредно с виртуалната автентична разходка по древния бряг върви и исторически разказ за него. Освен свободна разходка, филмът акцентира върху историческата значимост на резервата. Музиката и текстовете са подбрани подходящо и запомнящо се.

Продължава...
 
Прокопиев оглави Българо-румънската търговско-промишлена палата
21 March 2008 - Новини

Главният изпълнителен директор на „Каолин“ АД Александър Прокопиев е новият председател на Българо-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/. Той бе избран вчера по време на годишното отчетно-изборно събрание, което се проведе в Русе. Прокопиев поема поста от Пламен Бобоков, чийто мандат изтече.


Продължава...
 
Кметът на Гецово подстрекава ежби между съселяните си
21 March 2008 - Институции

Дай на човека власт и му гледай сеира – тази народна мъдрост напълно потвърждава стоте дни управление на кмета на Гецово – Пенчо Пенев. Първото нещо, с което се е захванал управникът, е читалището и паралелно с него пенсионерските клубове. В селото има два фолклорни състава, които са към читалището и репетират там. Пенсионерските клубове са също два. Явно между тях има някаква надпревара кой е по-добрият, но дотук нищо необичайно.


Продължава...
 
Бояджиев и Цонев наказват читалище "Развитие" за "нелоялна конкуренция"
21 March 2008 - Институции

Ако нещата у нас следваха нормалната си логика, в края на тази година Музикалният дом "Железни струни" щеше да светне обновен и ремонтиран с пари по програма "Красива България", отпуснати на държавата ни от Брюксел по програма ФАР. Заслугата за това щеше да е на читалищното настоятелство, успяло да защити проект за 34 200 лв.

Ремонтът обаче и обновяването на сградата, подарена на Разград от родолюбивия търговец Димитър Бъчваров, няма да го бъде в скоро време. Не и докато екипът Бояджиев-Цонев решават кое е полезно да се ремонтира в града.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4431 4432 4433 4434 4435 4436 4437 4438 4439 4440 Следваща > Последна >>

Резултати 22151 - 22155 от 22586
Advertisement