shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Д-р Мадлена БОРИСОВА, психиатър: При работа с агресивни деца, да бъдат въвлечени и семействата им!
11 May 2009 - Новини

На 8 май Самуил се оказа средище за сериозна дискусия за агресията в училище, с участието на преподавателя от СУ „Св.Климент Охридски“ доц. д.п.н Нели Иванова, представители на Детска педагогическа стая и Отдел за закрила на детето, педагози от Самуил, Исперих, Владимировци, Хърсово и др.

Оказа се, че срещата е предшествана от изследване за агресията сред учениците в СОУ „Св.св.Кирил и Методий“ - Самуил. Сериозно са проучени и предпоставките за агресивно поведение – непълни семейства, насилие върху самото дете у дома, случаи на алкохолизъм или отсъствие на родител и др.


Продължава...
 
Симона СТАТЕВА: Знам, че отпаднах от „Мюзик Айдъл“ само заради възрастта си и това ме успокоява
11 May 2009 - Интервю

Симона Статева напусна "Мюзик Айдъл 3“ след оспорвани елиминации на Гергьовден, но за нас като победител. Най-малката финалистка в шоуто беше подложена на неприятни критики от гостите и изненадващи коментари от членовете на журито още по-предната седмица. Критики, които изобщо нямат стойност. Цяла България видя таланта на Симона и годините й изобщо не променят дарбата, която притежава. Станахме свидетели, че Симона без проблеми може да изпълни всяка поставена задача, но за съжаление единствено възрастта й попречи да стане победител в "Мюзик Айдъл". В очите на немалко хора, и най-вече в очите и душите на разградчани, Мони е победител, прославила малкия ни провинциален град. Изсипаха се и много критични мнения за това, че е ученичка и много изостава с материала. За информация на всички критици, тя е отлична ученичка и ще съумее да усвои пропуснатия материал и да се подготви за предстоящите изпити след седми клас.


Продължава...
 
Бардът Милен Тотев пя на булевард
11 May 2009 - Култура

Песните на Булат Окуджава ловешкият бард Милен Тотев изпя в петък вечер в уюта на фоайето на Общинския културен център в Разград. Надя Денева направо ни разби със звук, светлина и сценография – с помощта на приятелите си от „Паркстрой“ сцената бе превърната в булевард – осова линия, пейки за отдих, градинка, улични лампи.


Продължава...
 
100 деца танцуваха за празника на „Лудогорче“
11 May 2009 - Култура

Събота вечер. Необичайно време за концерт за град с традициите на Разград. Но в Общинския културен център започва юбилейният концерт на ансамбъл „Лудогорче“. И залата се пука по шевовете. Едва ли и главният художествен ръководител Стефан Иванов може да каже колко момичета и момчета са минали за 35 години през репетиционната зала на формацията. Едно е сигурно – на сцената бяха над 100 деца от различните възрастови групи на ансамбъла – срещу тях майките, татковците, бабите и дядовците им, приятелите, почитателите...


Продължава...
 
Големите мандри в Разградско – изрядни
11 May 2009 - Новини

Млекопреработвателните предприятия в Разградска област, които по техническа документация са с капацитет над 10 тона сурово мляко дневно, спазват качествените и количествените показатели и норми при производството на млечните продукти. При етикетировката на стоките, вложените в тях суровини се отбелязват точно.

Това показват резултатите от проведените съвместни проверки на прокуратурата, сектор „Икономическа полиция“ в ОД на МВР и РВМС по мандрите в региона. Те стартираха в началото на март, след като в медиите бяха публикувани информации за масови нарушения в обектите за производство на млечни и месни продукти, свързани с качеството.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4681 4682 4683 4684 4685 4686 4687 4688 4689 4690 Следваща > Последна >>

Резултати 23431 - 23435 от 26590
Advertisement