shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Окастриха програмата за бедни
09 December 2009 - Новини

 

От всички класирани от областната комисията по заетост 40 проекти по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“ /СПОЗ/, само 24 ще бъдат изпратени за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта, стана ясно вчера. За останалите ще се чака освобождаване на финансов ресурс, за да могат и те да се реализират.

Окастрените проекти се очаква да дадат препитание на 320-ма безработни догодина от целия регион.

В Исперих се предвижда работа на 51 човека, в Самуил – за 41, в Кубрат за 72, в Завет – за 29, в Разград – за 86, в Лозница за 31, а в Цар Калоян – за 10.

Продължава...
 
40 деца с мултимедийни разработки за толерантността
09 December 2009 - Новини

 

Местната комисия за борба с противообществените прояви в Разград и Федерацията на жените наградиха завчера отличилите се участници в конкурса за презентация. 40 деца бяха подготвили свои мултимедийни разработки на тема „Не на агресията! Да на толерантността!”, обявен в рамките на тазгодишната кампания в училищата под същото мото. 13 от презентациите бяха отличени от специална комисия като най-добри.
В първа възрастова група - от 1 до 8 клас, призьори са Василена Панчева и Симона Савова от 6 клас на ОУ ”Васил Левски”, на второ място е класиран Стоян Минков от 7 клас на СОУ ”Христо Ботев”, а на трето – Радослав Тодоров от ОУ ”Никола Икономов”.

Продължава...
 
Откриха обновеното училище в Ясеновец
09 December 2009 - Новини

 

В понеделник кметът на община Разград Денчо Бояджиев официално откри изцяло обновеното основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в село Ясеновец. Школото има нов облик благодарение на спечелен и реализиран от Община Разград проект по програма ФАР „Реконструкция и ремонт на сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Ясеновец, предоставящо интегрирано обучение на ученици от ромски произход“. Усвоената сума е близо 300 000 лв. Целта на проекта – осигуряване на по-добри и привлекателни условия за образование и интегриране на ученици от малцинствените групи със специфичен фокус върху ромите е постигната. Училището има нов облик - и отвън, и отвътре.

Продължава...
 
Разградските майки пак събират парички за децата от дома в Просторно
09 December 2009 - Новини

 

Майките от сдружение „Протегната ръка” отново готвят благотворителен коледен базар за децата от дома в с.Просторно. Той ще се проведе в дните от 14 до 17 декември в рамките на градския коледен базар. Сергията е срещу магазин „Русия” /шатра 2/, както миналата зима. Търговската площ за благотворителната инициатива е предоставена безплатно от Общината.

Там ще се продават ръчно изработени сувенири и коледни украси, дело на майките и на деца от разградските училища „Васил Левски”, „Христо Ботев” и училище „Христо Ботев” в Исперих.

Продължава...
 
Учат децата от училището в Стражец на безопасен интернет
09 December 2009 - Новини

 

Миналата седмица стартира третият етап от кампанията за безопасност на децата в интернет „Ти избираш“. Инициативата е на евродепутатите Филиз Хюсменова и Илияна Йотова и се осъществява съвместно с Националния център по безопасен интернет и фондация „Партньори – България“. Тя ще продължи до края на декември.

Според организаторите мерките за безопасно сърфиране в мрежата са грижа не само на семействата, а и на училището. В същото време в учебните заведения от 5-ти клас има редовни часове по информационни технологии, но по темата за безопасност са предвидени само 2 часа годишно. В тях, обаче, се говори главно за кабели и вируси.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4681 4682 4683 4684 4685 4686 4687 4688 4689 4690 Следваща > Последна >>

Резултати 23431 - 23435 от 28138
Advertisement