shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Имат ли право в отдел „Закрила на детето“ да заемат страна, различна от тази на детето?
30 September 2009 - Новини

 

Написването на тази история е свързана с несправедливите и нещастни събития около едно дете, останало сираче. Тя беше провокирана от интервю във вашия вестник „Родителите носят пълна отговорност първо пред себе си и после пред закона за своите деца” .

Ще започна от самото начало, когато поставиха най–страшната диагноза на дъщеря ми. Мъжът, с когото тя живееше на семейни начала, заяви, че не може да се грижи за нея и детето им. Впоследствие аз излязох в отпуск по майчинство и поех грижите както за внука си, така и за дъщеря си. Всеки, сблъскал се с болестта, знае, че обгрижването е денонощно. Но въпреки лечението дъщеря ми не се пребори и почина. Детето остана и след това у дома ни.

Продължава...
 
Европейска нощ на учените се проведе в Кубрат
30 September 2009 - Новини

 

Нощта на учените се организира за пета поредна година, а в България за четвърта. Тя е в рамките на инициативата „Учените на Европа“ и предлага уникалната възможност да се надникне в очарователния свят на учените. Посветена е на всички, които се занимават професионално с наука, както и на младите хора, за които сега тя е магия, но и бъдеща кариера.

Европейската нощ на учените бе отбелязана за първи път и в СОУ „Хр.Ботев“ в Кубрат. Във връзка с това в големия салон на читалището бе изнесено представление под наслов „По лунния път на успеха“. То бе подготвено за кратко време от ученици от 5 до 11 клас.

Продължава...
 
Сърдити коментари
30 September 2009 - Новини


1.Расте ли праскова в Кольовата градина?

Според електронната енциклопедия / WIKIPEDIA/ :

„...Толерантност е уважение и разбиране на чуждото мнение...” /От лат. tolero – понасям, издържам, претърпявам./

Според изказвания на умни хора пред разбиращи хора:

„Толерантността е допустимото количество търпение, с което можеш да приемеш онзи, който се е качил на главата ти.”

Продължава...
 
Как ще ги стигнем?...
30 September 2009 - Новини

 

За пореден път шашнахме случайно решил да развива бизнес у нас чужденец с абсурдни обяснения за причинени по наша вина щети, вместо да се „снишим“ и безшумно да платим разходите по разбития картер на колата на Мартин Денбуер . Холандецът треснал скъпия си автомобил „Пежо 607“ на легнал полицай при влизане в с.Гецово. И вместо извинение и компенсация му обяснили, че бабуната е над нормата, защото така поискали хората в селото. Интересно как биха реагирали от пътна полиция и общинските власти, ако гецовлии бяха поискали стена, която да спре потока автомобили към селото. Явно и това тяхно желание щеше да се изпълни.

Продължава...
 
Кой пресуши „Микрото“?
30 September 2009 - Новини

 

За пръв път от много години насам водоемът в северозападната част на Разград, по-популярен като „Микрото“, пресъхна. Поколения разградчани съхраняват в детските си спомени приятните преживявания край водоема, в който те са се къпала през летните горещини и са ловили риба през ваканциите. Второто занимание се практикуваше съвсем доскоро, докато все още имаше вода, въпреки че не ни е известно някой да се е похвалил с голям улов.

Наши читатели ни сигнализираха за „изчезналата“ вода и ни помолиха да проверим каква е причината за това.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4681 4682 4683 4684 4685 4686 4687 4688 4689 4690 Следваща > Последна >>

Резултати 23431 - 23435 от 27619
Advertisement