shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 26.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-26.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Георги Милков съди кмета за двойно таксуване
11 November 2009 - Новини

 

Дело за това, че Община Разград взима такси за дублиращи се услуги заведе председателят на Центъра на НПО Георги Милков срещу кмета Денчо Бояджиев. Процесът се гледа в Административния съд, искането на жалбоподателя е магистратите да отменят алтернативно една от таксите, тъй като те са взаимноизключващи се. Става дума за платени от Милков 17.28 лв. за изготвяне, разпечатване и копиране на 8 страници. В тях се съдържала изискана от него справка по Закона за достъп до обществена информация за броя на починалите в Дома за възрастни с деменции в Разград в периода от 2006 до 2009 г.

Продължава...
 
Пиян разградчанин объркал разписанието на влаковете
11 November 2009 - Kрими

 

59-годишен мъж е автор на катастрофата, в резултат на която в събота вечер се обърка разписанието на товарния влак по линията Русе-Разделна. Това установиха криминалисти от РУ на МВР-Разград. Зад волана на фолксвагена, който се удари в шкаф с осигурителната техника, управляваща семафорите на жп прелеза Разград-Дянково е бил Р.К. от Разград.

Припомняме ви , че инцидентът стана около 21.00 ч. в почивния ден, а авторът избяга от местопроизшествието.

Продължава...
 
Димо Николов е учил на танци деца, днес боклуците осмислят живота му
11 November 2009 - Новини

 

На улица "Ангел Кънчев"6 в Разград отношенията са пообтегнати. Съседи заничат един към друг и отдавна са забравили добрия тон помежду си. Почти не се заприказват, освен в случаите, в които ще си разменят остра реплика и забележка.

Съседите

В кооперацията на улицата живеят три семейства и по неволя се любуват на грозни гледки от домовете си. Съседът отсреща е превърнал дома си в минибунище и влачи от контейнерите наоколо всевъзможни непотребни вещи и боклуци - дограма, врати, дюшеци, капачки, играчки, бутилки, хартийки... Освен че е грозна, ситуацията е и опасна. Хората тук са притеснени от разнасянето на зарази и разпространението на болести и с основание.

Продължава...
 
Ще се пенсионираме лесно, оправят документите по служебен път
11 November 2009 - Новини

 

До две-три години хората, на които им предстои пенсиониране, няма да им се налага да ходят до РУСО да носят трудови книжки или УП-та. Документите ще се намират в електронен вариант в управлението и предвижването им ще става по служебен път. В момента в РУСО сканират всички инвалидни пенсии и ги „вкарват“ в базата данни на ведомството.

Това заяви вчера пред журналисти директорът на РУ „Социално осигуряване“ Веселин Николов по повод Деня на общественото осигуряване в Република България – професионален празник на Националния осигурителен институт.

Продължава...
 
Хората от Осенец още чакат просторна читалня и спортна зала
11 November 2009 - Новини

 

Повече от 10 години едно от будните села в този край чака своя дом за културен отдих и спорт. Трети кметски мандат тече откакто строителството на обекта е замразено.

Младежи и възрастни напразно очакват кога ще могат да спортуват в зала, да четат или слушат беседи в уютна читалня. През годините 1998 и 1999 в центъра на селото се извиси нова архитектурно издържана сграда. Намериха се възможности и се закупиха спортни съоръжения. Сградата се покри и градежът стигна до прекарване на инсталации, полагане на вътрешна мазилка и всяка година хората се надяват строителството да приключи.

Всяка социална придобивка е в полза на всички. Създаване на условия за подобряване живота на хората и обществото е път на съвремието и начин да се задържат и върнат младежите. Животът на село да стане привлекателен и интересен.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4681 4682 4683 4684 4685 4686 4687 4688 4689 4690 Следваща > Последна >>

Резултати 23441 - 23445 от 27943
Advertisement