shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Шефът на новия МВР-синдикат беше в Разград, учредиха дружество
17 April 2009 - Новини

 

Местно дружество към новата Синдикална федерация на служителите от МВР е било учредено в Разград в сряда, научи „Екип 7“. Специално за случая тук е бил и председателят на СФСМВР Иван Павлов.

Общо 21 служители от ОД на МВР-Разград, Зонално жандармерийско подразделение /ЗЖП/ и РУ на МВР-Разград са учредителите на местната организация. Като гости на събранието са присъствали и ръководствата на вече създадените синдикални дружества в Кубрат и Лозница, както и много представители на жандармерията.

Продължава...
 
НОВИНИТЕ НАКРАТКО
17 April 2009 - Новини

 

Осъден

На 1.6 г. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок беше осъден от Разградски окръжен съд 59-годишният Кольо Колев. Той бе признат за виновен в това, че на 30 септември 2008 г. по непредпазливост е причинил смъртта на 62-годишния си колега Атанас Атанасов.

Инцидентът стана в двора на фирма „Велмет“ ЕООД, където Атанасов работел като пазач.

По негова молба Колев го вдигнал с палет строителни материали с помощта на мотокар. При издигането на платформата, обаче, Атанасов загубил равновесие, паднал от 2 м. и няколко часа по-късно починал от травмите си.

Колев е управлявал мотокар без да има право да извършва тази дейност. Така той е нарушил Наредбата за здравословните и безопасни условия на труд и тази, която забранява превоз на хора върху мотокар, реши съдът.


Продължава...
 
Пак палим свещи от Благодатния огън
17 April 2009 - Култура

 

Свещеният плам стига до църквите на Лудогорието за Великден и тази година. Ако не успеят да го осигурят за нощта на 19-ти срещу 20-ти, то в понеделник със сигурност Благодатният огън ще бъде в Разград, каза архиерейският наместник отец Георги.

За пристигането на чудото в региона отговоря Русенска митрополия. Тя ще поеме огъня от Варна, където ще кацне нашата духовна делегация, пратена от Светия синод до Светите места.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл и Симфоничният оркестър ни заредиха „батериите“ предпразнично
17 April 2009 - Култура

Скептиците, дето си мислят, че салонът и сцената на Общинския културен център в Разград били големи, а градът малък, трябваше да бъдат на 15 април на Великденския концерт на КАПАНСКИЯ АНСАМБЪЛ, с участието на малките изпълнители от „Лудогорче“ и Средношколската танцова формация при ансамбъла.

Случи се точно обратното – сцената се оказа малка, за да побере изпълнителите, а салонът пък беше тесен за многобройната публика. Тъй и не усетихме кога минаха два часа, защото то не ти остава време да мислиш за нещо друго, освен за феерията от цветове, ритми, красота, младост, пластика, музика и усмивки на сцената.

Продължава...
 
Грета КОНОВСКА: В бездомните кучета има много пари
17 April 2009 - Интервю

 

Наша публикация за хвърлени в яма кучета преди два месеца в Бисерци предизвика широк обществен резонанс. Тогава кметът на селото ни каза, че кучетата почнали да хапят хора и за да ги спре, била организирана акция за тяхното упояване. След упойката обаче специализираният превоз от Кубрат не пристигнал, за да ги закара до кучкарника в общинския град.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4721 4722 4723 4724 4725 4726 4727 4728 4729 4730 Следваща > Последна >>

Резултати 23636 - 23640 от 26664
Advertisement