shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
8 години решетки за пастир, убил колега
10 April 2009 - Kрими

 

8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на Окръжния съд в Разград по делото срещу 45-годишния пастир Ахмед Хюсеин от Мъдрево.

Повдигнатото срещу него обвинение беше по чл.115 от Наказателния кодекс за това, че на 6 ноември 2008 г. в дома си умишлено е умъртвил 36-годишния пастир Махмуд Мюмюн.

Според обвинителния акт, трупът на жертвата е намерен затрупан с мебели и други вещи в къщата на подсъдимия. Около врата му бил навит кабел от разклонител, а краката му били вързани със сезал. По данни на съдебните медици обаче, Махмуд е починал от друго – задавил се е със собствената си кръв, след нанесените му от Ахмед травми.

Продължава...
 
Мехмед Азиз показа 55 уловени мига
10 April 2009 - Култура

 

Четиринадесетата си поред изложба „Мигове“ подреди в сряда фоторепортерът на БТА за Разград и голям приятел и сътрудник на „Екип 7“ Мехмед Азиз. В Художествената галерия в Исперих този път той представи 55 свои фотоса – репортажна, портретна и пейзажна фотография. В тъмна зала на музикален фон гостите на събитието видяха и слайдшоу с мигове от Лудогорието. Мултимедийната презентация завърши с надпис „Посвещавам на град Исперих и неговите хора“.

Продължава...
 
ЛИДЕР учредява нова Българска индустриална камара
10 April 2009 - Политика

 

Идната сряда Политическа партия ЛИДЕР ще учреди в Разград нова Българска индустриална камара. Инициатори на бизнес проекта са крупният бизнесмен Христо Ковачки и неговият съдружник Никифор Вангелов.

Целите, които си поставя новото бизнес сдружение, ще бъдат представени в Разград от Никифор Вангелов.

Ръководството на ЛИДЕР ще се срещне с предприемачи и мениджъри на микро, малки, средни и големи предприятия на предварителната среща дискусия, за да обсъдят заедно проблемите на бизнеса, както нуждите и очакванията към едно бизнес сдружение, което реално да ги решава.

 

Продължава...
 
Седмица преди Великден – много обредност и символика
10 April 2009 - Култура

 

Утре е Лазаровден - празник на младостта, на пукналата пролет и събуждащия се живот. Това е празникът на труда и трудолюбивите българи.

Лазаровден е християнски празник, носещ името на Св.Лазар. Името Лазар е символ на здраве и дълголетие. Лазаровден се празнува на осмия ден преди Великден. Поради това, че Великден се определя по лунния календар, а не по слънчевия, Лазаровден се пада всяка година на различна дата, но винаги в събота. Тази година се пада на 11 април. По традиция на Лазаровден се откъсват зелени върбови клонки, които ще красят вратите на следващия ден - Връбница /Цветница/. Любопитно е как са празнували например капанците?

Продължава...
 
Сега майките събират пари за екскурзия на децата в Просторно
10 April 2009 - Новини

 

За втора година Движението на разградските майки „Протегната ръка” организира преди Великден благотворителен базар в подкрепа на възпитаниците от Дома за деца с умствена изостаналост в село Просторно. Той ще се проведе в дните от понеделник до сряда на площада пред Общинския културен център в Разград.
По традиция на базара ще се продават ръчно изработени великденски украси и сувенири, дело на майките от движението и на ученици от разградските училища СОУ „Христо Ботев” и ОУ „Васил Левски”, а всички приходи от благотворителната инициатива ще подпомогнат организирането на двудневни екскурзии и летен отдих за децата от социалното заведение.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4771 4772 4773 4774 4775 4776 4777 4778 4779 4780 Следваща > Последна >>

Резултати 23891 - 23895 от 26867
Advertisement