shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Украинският консул посети Разград
07 March 2008 - Институции
 

На кратко опознавателно посещение в Разград вчера бе генералният консул на Украйна във Варна Володимир Пасичник. Той се срещна първо с кмета Денчо Бояджиев, който запозна накратко госта с икономиката и културно-историческите забележителности на общината. Дискутирана бе възможността да се установят контакти с Украйна и евентуално бъдещо побратимяване на Разград със сходен град от бившата съветска република.

Продължава...
 
Ваня Миланова ще свири на откриването
07 March 2008 - Култура
 

Проф.Ваня Миланова, преподавател по цигулка в университета „Билкент“ в Анкара, има много сериозно участие в тазгодишното 48-мо издание на „Мартенски музикални дни“.

Още на откриването – 15 март, Ваня Миланова ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър от Ян Сибелиус под диригентството на Алексей Измирлиев и с Русенската филхармония.

На 19 март с Фестивалния оркестър и диригент Драгомир Йосифов Ваня Миланова ще изпълни Бах – Бранденбургски концерти №4 и №5.

Продължава...
 
Исперихчанин откри своя изложба с домашна гроздова в САЩ
07 March 2008 - Култура

 

След Мехмед Азиз, още един исперихски фотограф подреди своя изложба извън пределите на България. Драгомир Богомилов временно работи в Чехия.
Изложбата с негови фотографии е в град Дилън, щата Монтана, в галерия „Дрифт“.
Драго е на гости на доброволеца от Корпуса на мира Тед Хенсън, който две години бе в Исперих и работеше в бизнесцентъра. При отпътуването си за САЩ Тед обеща на приятеля си да го покани в страната на неограничените възможности.

Продължава...
 
Крехка жена върти мъжката работа в Каменово и Равно
07 March 2008 - Оживление

Печеното приятно цвърчи във фурната и хваща апетитна коричка. Масата е вече сложена за празничната вечеря. Изведнъж мобилният телефон звънва натрапчиво и нетърпящо компромис: „Ало, докторке, идвай!" Това е празничната програма от 15 години насам на единствената жена, ветеринарен лекар на участък в областта - д-р Силвия Христова. Тя върти животновъдството на двете кубратски села Каменово и Равно. По дяволите отива и отдавна планираната семейна вечеря. Чантата с най-необходимите инструменти и медикаменти е в бойна готовност в очакване на точно такива позвънявания. След половин час д-р Христова вече е на място и си върши работата. Нещо съвсем обичайно и делнично за нейните празници.
И ако описваме това всекидневие, то не е за да предизвикаме някакво съжаление. Не! Така беше на националния празник.
Продължава...
 
В неделя „Разград 2000“ гостува на лидера „Добруджа“
07 March 2008 - Спорт


Отборът на „Разград 2000“ отива на най-тежкото си гостуване за пролетния дял в Добрич на лидера “Добруджа”. Старши треньорът на разградчани Росен Маринов ще разчита на всички картотекирани футболисти с изключение на контузените Теодор Тодоров и Галин Цонев.
През този сезон тимът на Добруджа всячески гони първото място и оттам завръщане в професионалната „Б“ група.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4861 4862 4863 4864 4865 4866 4867 4868 4869 4870 Следваща > Последна >>

Резултати 24301 - 24305 от 24653
Advertisement