shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
ГЕРБ спира растежа на данъците
31 December 2008 - Политика

С новогодишни „подаръци“ за местната общност финализираха дейността си за 2008 г. разградските общински съветници. На последното за годината заседание на Общинския съвет бе решено данъкът върху недвижимите имоти да остане 1.5 на хиляда върху данъчната оценка, а не 1.8, каквото бе предложението на администрацията. Вместо предвидения в докладната записка на кмета Денчо Бояджиев за изменение на Наредба №18 2.6% данък при възмездно придобиване на имущество, мнозинството от съветниците гласуваха процентът да е 2.4.


Продължава...
 
Д-р Хасан АДЕМОВ: 2008 г. беше от най-тежките за ДПС
31 December 2008 - Политика


Изминалата година беше една от най-тежките за ДПС, тъй като бе последната от управленския ни мандат. Тежка беше и заради опитите партията да бъде дискредитирана от извънпарламентарната и парламентарната опозиция, имаше и приятелски огън от коалиционните партньори. Това каза на последната за 2008 г. пресконференция на ДПС в Разград депутатът д-р Хасан Адемов. Той допълни, че независимо от всичко случило се движението има воля, капацитет, мобилизация и нагласа на предстоящите парламентарни избори „да се представи по традиционния начин“.

Продължава...
 
Несретник среща празниците в шахта на ТЕЦ-а
31 December 2008 - Новини

Коледните и новогодишни празници 53-годишният Валентин Ганчев Ганчев от Разград посреща в разпределителна шахта от магистралния топлопровод на ТЕЦ-а срещу Икономическата гимназия в Разград.

До незавидната си съдба разградчанинът стигнал след като наивно и необмислено заложил апартамента си да прави бизнес и загубил. Голяма била вината и на световната финансова криза, смята нашенецът.


Продължава...
 
Виолета ТОДОРОВА и Росен АВРАМОВ: Приемната грижа няма да бъде изчерпана
31 December 2008 - Интервю


Виолета Тодорова е юрист и дълго време временно изпълняващ длъжността началник на отдел „Закрила на детето“ в Разград. Росен Аврамов е шеф на сдружение „Жанета“ в областния град. Двамата се занимават с приемна грижа още отпреди четири години.


Колко са приемните семейства в областта?

В.Т. Приемни семейства има в общините Разград и Самуил. Не съм сигурна, но мисля, че и в Исперих има едно дете.

Р.А. На територията на цялата област приемните семейства са 18, които се грижат за 23 деца. В момента се проучват още три семейства.

Продължава...
 
Сдружение се регистрира да прави добро
31 December 2008 - Новини

От известно време насам девет човека от Разград се обединяват от идеята да правят добро. Те отделят от собствените си средства, купуват дрехи, набавят храни, лакомства, консумативи. Не се афишират и не искат около тях да се шуми излишно.

Сдружението се казва „Самарянка“, регистрирано е като организация с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност преди два месеца. Негови учредители са Стефка Емануилова, Йорданка Станева и Мария Минчева. По-голяма част от членовете му са счетоводители, като се надяват да привличат членове и от други професии.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4861 4862 4863 4864 4865 4866 4867 4868 4869 4870 Следваща > Последна >>

Резултати 24341 - 24345 от 26590
Advertisement