shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 17.10.2018 г.
ekip7-small-2018-10-17.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Най-възрастният жив олимпиец в света е д-р Любен Обретенов
11 August 2008 - Новини

Най-възрастният в страната, а неофициално и в света, участник в летни олимпийски игри – д-р Любен Обретенов от Разград, бе приятно изненадан в петък. Няколко часа преди началото на официалната церемония по откриването на игрите в Китай, в дома му гостуваха дългогодишните спортисти и спортни педагози Добрин Попов и Румен Адрианов – Чапата /общински съветник/, секретарят на Община Разград Петя Стефанова и организационният координатор на местния парламент Николай Пенчев. Последните двама прочетоха поздравителни адреси към 90-годишния юбиляр, съответно от кмета Денчо Бояджиев и от председателя на Общинския съвет Стоян Стоянов. От името на градоначалника беше връчена и стилна графика.

Продължава...
 
Благодарствена молитва за кмета Бояджиев и екипа му
11 August 2008 - Новини

Ще предложа на разградското джамийско настоятелство да прочете специална благодарствена молитва за здравето и просперитета на кмета Денчо Бояджиев и неговата администрация, това заяви за в-к "Екип 7" секретар-касиерът на духовната институция Ахмед Махмудов.

Причината за необичайната инициатива била, че след близо 150 години от построяването на малката "Ахмед бей" джамия в Разград за първи път до храма е изградено шосе и скоро ще се положи асфалт.


Продължава...
 
Приключи разследването срещу педофила от Веселец
11 August 2008 - Kрими

93 са внесените от Окръжна прокуратура – Разград наказателни производства, като 31 от тях са обвинителни актове, става ясно от отчета на институцията за юли. През периода има 20 внесени предложения срещу 25 души за споразумения. Има и две предложения за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни наказания. Общият брой на обвиняемите лица е 42, а едно дело е със значим обществен интерес, съобщава окръжният прокурор Огнян Дамянов в информацията си до медиите.

По-нататък в отчета следва подробно описание на обстоятелствата около това престъпление, което обвинител №1 в Разградска област квалифицира като деяние с голяма обществена опасност.


Продължава...
 
Шумни сватби принуждават стотици разградчани да будуват
11 August 2008 - Институции

Общинското предприятие „Ученическо столово хранене и почивно дело“ е проклятието на стотици разградчани, които живеят в квартала до Средношколското общежитие. Второ десетилетие хората тук нямат мира от истерична ориенталска музика, крясъци и пиянски викове и свади.

И ако допреди година-две тези безумни веселия бяха само в събота и неделя, сега са почти всеки ден.

След множество писания и протести, Общината уж взе мерки – смениха дограмата на стола и понамалиха шума при затворени прозорци. Но това трая ден до пладне.


Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: Ние рушим лед, който е трупан с години
11 August 2008 - Интервю

Иво ДИМИТРОВ, общински съветник, председател на комисията по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол

 

Г-н Димитров, изтече първият сезон на разградския парламент. За пръв път има формирано ново мнозинство в Общинския съвет, как се промени работата на съвета?

Аз бях съветник и преди и мога да кажа каква е разликата. Сега работата е много по-открита. Забелязвам, че и в комисиите вземат участие заинтересованите страни, които са граждани. Дори идват и хора, които само наблюдават, което преди го нямаше. Това говори, че хората имат по-високо доверие и че имат по-голяма сигурност, че тяхната позиция ще бъде отчетена, когато се вземат решения.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4911 4912 4913 4914 4915 4916 4917 4918 4919 4920 Следваща > Последна >>

Резултати 24581 - 24585 от 25861
Advertisement