shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Бай Васил и любовта, за която няма възраст
14 February 2019 - Оживление

Че за любовта няма възраст, а стрелите на Купидон могат да имат дълготраен, дори доживотен ефект, убедително доказа бай Васил от Разград.

Продължава...
 
Имало е времена, когато Разград е бил пръв в митингите против властта
14 February 2019 - История

Някогашният Разград е бил твърде активен в някои случаи, когато се отнася до протести по повод на положението в страната. Неслучайно редакторът на вестник „Разградски новини“ Иван Свирачев припомня в статията „Къде отиваме!“ /31 декември 1904 г./ времената, когато градът ни пръв е издигал гласа си против насилническите режими и ги противопоставя на мъртвилото в своята съвременност. Има се предвид явно борбата срещу управлението на Стамболов. А вероятно и борбата срещу правителството на Константин Стоилов.

Продължава...
 
БЧК обучи ученици от Кубрат как да действат при наводнения
14 February 2019 - Новини

Областният съвет на БЧК – Разград проведе последното си обучение от тип 2: „Самоспасяване и действия при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи“ в рамките на проекта „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения”.

В двудневния семинар по първа помощ и първа психологична помощ участваха ученици от 11-те класове на СУ„Христо Ботев“ – Кубрат. Водещи на обучителните сесии бяха д-р Николай Денев и психологът Димитричка Христова.

Продължава...
 
Обявиха конкурс за изработка на мартенички
14 February 2019 - Оживление

Конкурс за изработка на мартенички и мартенски пана обявиха от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Разград. Събитието се провежда под патронажа на областния управител. Право на участие имат екипи от деца/ученици със специални образователни потребности от областта с партньори децата от групата или ученици от класа. Надсловът на конкурса е: „Мартенички ще раздаваме, на усмивки се надяваме“.

Продължава...
 
Майстор Зоран завъртя свинска скара и в Кубрат
14 February 2019 - Оживление

Майсторство в кулинарията демонстрира популярният специалист на сръбската кухня Зоран Здравкович, който от 17 години живее в Русе. Той бе в Кубрат по покана на местния бизнесмен Красимир Христов, който е и негов личен приятел.

„Властелинът на скарата“, както е известен в крайдунавския град Зоран, за първи път видя как се пърли прасе и с радост се включи в процеса на обработка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 35 от 26888
Advertisement