shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 11.12.2017 г.
ekip7-small-2017-12-11.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Дарителството, свързано с Разград в миналото
07 December 2017 - Новини

До Втората световна война в България работи добре развита дарителска традиция и практика. Благотворителността е била масово явление, много уважавано от всички членове на обществото. Учители, учени, чиновници, военни, духовници и много други прослойки са дарявали според възможностите си. Всички дарителски организации и фондове са били ликвидирани или закрити чрез национализиране в периода 1944-1953 година. Енциклопедия Дарителството поднася обемна историческа информация за дарителите и техните благотворителни жестове в периода 1878-1951 година, както и подробни факти за изразходването на средствата.

Продължава...
 
При голям интерес представиха изследване за историята на Дряновец
07 December 2017 - Новини

Представянето на книгата за историята на Дряновец „Завръщане към корените“ се превърна в празник за селото. Читалището оживя от вълнуващи срещи, разговори, всеки искаше да се докосне до книгата и да получи автограф от авторката на историята Калинка Тодорова и редакторката Димка Бабова. За големия интерес говори броят на присъстващите - от 150 жители, на срещата присъстваха 120, разбира се, имаше и гости.

Продължава...
 
45 вълнени творби показа майсторката Донка Иванова
07 December 2017 - Новини

Усещане за градски фолклор от 30-те години на XX век създадоха художествените изделия на майсторката Донка Иванова, които изпълниха пространството на галерия „Проф. Илия Петров“.

В стъклената зала на културната институция бяха експонирани 45 вълнени творби, сред които икона на Свети Георги, уникални шалове, шапки, ръкавици, болера, терлици, пана, елеци, капански китки, тъкани торби, чанти, колиета, гривни и сувенири.

Продължава...
 
Антонио Тодоров победи в 9-ия блицтурнир
07 December 2017 - Спорт

С много силна игра победител в деветия блицтурнир за определяне на най-бързия шахматист на Разград за годината стана ученикът от гимназията по икономика Антони Тодоров. Младият състезател на ШК "Абритус" не остави никакъв шанс на съперниците си, тъй като постигна 100-процентов резултат. Второ-трето място с еднакви показатели разделиха мс Иво Владимиров и мс Росен Русев.

Продължава...
 
„Лудогорец“ взе късметлийска точка срещу дечурлигата на „Хофенхайм“ и отива на 1/16 финали
07 December 2017 - Спорт

„Лудогорец“ се класира за фазата на директните елиминации на Лига Европа, след като спечели нужната му една точка при гостуването на „Хофенхайм“. Двубоят в Германия завърши 1:1, но българският първенец записа неособено силен двубой, в който можеше и да загуби.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 35 от 23441
Advertisement