shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2017 г.
ekip7-small-2017-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_2014.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Ансамбъл от Осенец със злато от национален фолклорен фестивал
16 August 2017 - Оживление

Самодейците от село Осенец, на които неотдавна областният управител дари част от заплатата си, спечелиха златен медал от национален фестивал. Участието на Ансамбъла за изворен фолклор „Капанка“ при Народно читалище „Съгласие 1891“ в село Осенец в Седмия национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в село Царевец, община Свищов, стана възможно благодарение на подпомагането от страна на Гюнай Хюсмен – обясни председателят на читалището Радославка Джибарова.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл с концерт в Созопол
16 August 2017 - Оживление

В традиция се превръща гостуването на Капанския ансамбъл в Созопол.

Тази година разградчани изнесоха своята „мегданска програма“ на сцената на амфитеатъра в морския ден преди християнския празник Голяма Богородица. През август заради изключителния дух на Стария град, искрящото слънце, златния пясък и ласкавото море,

Продължава...
 
Чехите и чешките пътеписи за Разградско и Североизтока преди и след Освобождението
16 August 2017 - История

Пътеписите са уникални литературни извори на разнообразна познавателна информация. Днес, разлиствайки пожълтелите страници на старите вестникарски издания и книги, можем само да се радваме и да благодарим на ония ентусиасти, „бягащите“ или „припкащите по глобуса“ (globetrotter), които споделят своите наблюдения и впечатления от живота на нашия край. На ония представители на различни етноси, носители на своите национални културни модели и нагласи, като българи, австрийци, англичани, арменци, испанци, немци, руснаци, турци, унгарци, французи, чехи.

Продължава...
 
Кмс Красимир Стоев спечели турнир в Сливо поле
16 August 2017 - Спорт

В понеделник, 14 август, в град Сливо поле се проведе ежегодният празник на общината.

Сред разнообразните прояви в програмата бе и традиционният шахматен турнир. В него този път участваха 14 шахматисти от общините Сливо поле, Русе и Кубрат.

Състезанието се проведе по швейцарската система в шест кръга. Още от първите партии стана ясно, че безспорен фаворит в надпреварата е кандидат-майсторът на спорта Красимир Стоев от Кубрат.

Продължава...
 
Орлите излизат за победа срещу „Судува“ по пътя към групите на Лига Европа
16 August 2017 - Спорт

Утре от 21.30 часа „Лудогорец“ посреща литовския „Судова“ в първия плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа. Мачът ще е официален дебют на новия наставник на разградчани, който при представянето си каза, че не се притеснява от съперника. „Судува“ обаче, макар и да няма някакви особени постижения в историята си, никак не е за подценяване, като се има предвид представянето му таза година в първенството на Литва.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 36 - 40 от 22586
Advertisement