shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 28.04.2017 г.
ekip7-small-2017-4-28.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_2014.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Разградските дами се събраха на журфикс „На бяло сладко“
26 April 2017 - Оживление

В бар „Железни струни“ в петък вечерта, ползвайки предишен опит от минали години, Оля Недкова събра дами от Разград на журфикс „На бяло сладко“. Желанието на твореца – писател и приложник, Оля Недкова /бивша учител и читалищна деятелка/ е да се поднови полезната инициатива от 2012 година, когато в музея „Анание Явашов“ дами се събираха на журфикс „На бяло сладко и от игЛ/Ра до конец“ да си говорят на определена тема и да ръкоделстват.

Продължава...
 
Павлина Стаменова написа химна на конкурса „Белоцветните вишни“
26 April 2017 - Оживление

Вишната, отрупана с цвят, в двора на Павлина Стаменова я вдъхнови да участва в десетото издание на поетичния конкурс „Белоцветните вишни“ в Казанлък. Изданието се организира в рамките на фестивала „Празници на цъфналите вишни“ по инициатива на Община Казанлък, Сдружение „Вишнев цвят“ и Съюза на българските писатели. Миналата година поетесата бе удостоена с първа награда за стихотворението си „Диптих за белоцветните вишни“.

Продължава...
 
Животът и невероятните приключения на художника Стоян Вълчев
26 April 2017 - Оживление

Има само два варианта за по-бедния и по-неизвестен провинциален художник /или поет, примерно/ - да започне сам да се хвали из родния си град, което не се приема някак си като нормално… Или да чака кротко някакво бъдещо признание, което обикновено никога не идва... Казваме го туй нещо, понеже когато художникът Стоян Вълчев навърши седемдесет години, не се сетихме даже да му честитим. Сега, когато е на 75, пак щяхме да го забравим, а такава годишнина си е чист юбилей!

Продължава...
 
Състезателите на СК „Гладиатор“ - със златна колекция от държавното
26 April 2017 - Спорт

Отлично представяне на държавното първенство по културизъм и фитнес за юноши, младежи и девойки записаха състезателите на СК „Гладиатор“ - Разград.

То се проведе в неделя в палата №7 на Международен панаир Пловдив, а в различните категории се пуснаха 95 участници с изваяни тела.

Продължава...
 
Гм Момчил Николов стигна до 1/4-финала на държавното
26 April 2017 - Спорт

Само един от двамата състезатели на ШК „Абритус“ - Разград продължава участието си в държавното индивидуално първенство по шахмат. То се провежда в град Монтана по не много справедливата и обективна за този спорт система на елиминациите.

След отлична победа на ускорения шах, международният майстор Ивайло Енчев отстъпи в блиц мача от две партии на осминафинала срещу великотърновския гросмайстор Мариан Петров.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 36 - 40 от 21751
Advertisement