shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 19.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-19.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Обявиха национален конкурс за детско творчество
11 August 2019 - Оживление

До 5 септември деца от цялата страна ще могат да влагат таланта и въображението си в изработката на плакати за участие в деня на голямото чистене

По повод на деветото издание на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“, bTV Media Group организира национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“. Той започна на 9 август и има за цел да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.

Продължава...
 
Разградчанката Мария Ангелова представя стихосбирката си „Всичко,... всичко във времето остана...“
11 August 2019 - Култура

В сряда, 21 август, в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград от 17.30 часа ще се състои премиерата на стихосбирката „Всичко,... всичко във времето остана...“. Неин автор е поетесата с разградски корени Мария Ангелова. Тя е родена в село Острово. Дипломира се като икономист от Висшия институт за народно стопанство, сегашния Икономически университет, във Варна.

Продължава...
 
Община Разград финансира 22 проекта на читалищата в района
11 August 2019 - Институции

В петък зам.-кметът на Разград Галина Георгиева информира представителите на читалищата за разпределянето на средствата в резултат на реализираната процедура за финансова подкрепа, с която Община Разград подпомага читалищната дейност. В срещата участва Даниела Неделчева-ст.експерт РЕКИЦ „Читалища“, представители на РЕКИЦ и на читалищата в общината.

Продължава...
 
Ловък гръцки мошеник открадва първия български параход на разградчанина Петър Попов
11 August 2019 - История

На 6 декември 1862 г., в деня на Свети Никола Чудотворец, разградчанинът Петър Попов организира група българи с „малко пари и голяма предприемчивост“ – Илия Дюкмеджиев и братята Янко и Атанас Карадончови, в „Асма Алтън – Папазхан“ №29 в Цариград и полагат основите на първото българско търговско параплувно дружество „Провидение“. За целта те разпространяват сред влиятелните търговци и еснафи листовка, в която описват ползата за българите от това патриотично начинание. Известието е отпечатано и в някои вестници. В обявата се казва, че ще се издадат 500 акции по 10 турски лири, че за учредители ще се приемат само българи и че 10 процента от печалбата ще се отделят за българските училища.


Продължава...
 
Участниците в „Еколято“ посетиха Библиотеката и Областния информационен център
11 August 2019 - Новини

Две групи от ученици, участници в „Еколято 2019“, предприеха емоционална екскурзия в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Проектът е организиран от Центъра за подкрепа на личностното развитие – ЦУТНТ – Разград с ръководители Ренета Маринова и Христина Маркова. В тайните на културната институция ги посвети пиарът й Димитър Петров. Най-интригуващо бе в хранилището, където се пазят редки и ценни книги и подвързани сборници с Държавен вестник от 1947 година насам.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 46 - 50 от 28370
Advertisement