shadravan.jpg redakcia.jpg
 
 
брой от 26.09.2014 г.
ekip7-small-2014-9-26.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_2014.jpg
ludogorie.jpgНачало
Млада жена бе тежко ранена при катастрофа
30 September 2014 - Новини

 

26-годишната Сузан Хюсеин от Исперих успешно бе оперирана след тежка катастрофа, станала в петък вечерта.
Младата жена е управлявала „Форд Фиеста” в дъждовното време и на Т-образното кръстовище до село Ясеновец се сблъскала с друг автомобил „Пежо“.

След инцидента Сузан е откарана в разградската болница „Свети Иван Рилски” с опасност за живота и със съмнения за вътрешни травми.

Продължава...
 
Младежки скулптурен симпозиум естетизира Исперих
30 September 2014 - Оживление

 

Исперих бе домакин на младежки симпозиум, организиран от община Исперих и катедра „Скулптура“ на Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Шестимата студени Адриана Добрева, Деян Бобев, Красимир Методиев, Николай Чемберски, Радослав Ганев и Сергей Печинов, заедно с преподавателя си асистент ВенкоТонков създадоха свои творби в лудогорския град. На пресконференция те благодариха за гостоприемството и възможността да покажат таланта си тук. Всеки участник представи накратко темата, която разработва и от какво е вдъхновен техният избор.

Продължава...
 
Пострада трети работник по водния цикъл в Кубрат
30 September 2014 - Новини

 

Трети работник, нает по проекта за водния цикъл на Кубрат, пострада след падане в изкоп на обекта. Инцидентът е станал около 17.30 часа в четвъртък при изграждане на ВиК канализация.

30-годишният Махмуд Ферад от село Мъдрево тъкмо си тръгвал от работа, когато изгубил равновесие и сам паднал в трапа. В резултат от злополуката той е със счупена дясна подбедрица, транспортиран е в болницата в Разград.

За случая е уведомена Инспекцията по труда, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Дейностите по проекта за водния цикъл в Кубрат се изпълняват от софийското дружество „Монимекс”. За последната половин година това е трета подобна злополука с работник на фирмата.

Продължава...
 
Близо 300 нарушения е установила Инспекцията по труда в Разград
30 September 2014 - Институции

 

279 нарушения е установила за миналия месец Инспекцията по труда в Разград, съобщи директорът на институцията Катя Филипова. По думите й, са издадени 273 предписания и е спряна от експлоатация една самоделно направена машина.

Инспекторите са извършили проверки в 55 обекта, като 9 предприятия са посетени за първи път. Сред най-често срещаните нарушения са неспазване на работното време и почивките на служителите, полагане на труд без сключен договор, неизплащане или забавяне на заплатите, както и пропуски в спазването на нормите по безопасност на труда.

Продължава...
 
Национален литературен музей гостува с изложба „Писателите – съвестта на България“
30 September 2014 - Култура

 

Пред много гости в библиотеката в Разград бе открита изложбата на Националния музей на българската литература. Румяна Пенчева, завеждаща отдел в музея, направи ретроспекция на литературната ни история от Освобождението до началото на 60-те години на миналия век.

Присъстващите разгледаха таблата с фотографии, факсимилета, писма и факти, показващи интересни контакти и събития на известни наши писатели в миналото. Специално място е отделено на писма и пощенски картички от проф. Боян Пенев до неговия близък приятел Николай Лилиев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 6 - 10 от 15149
 
Кой да управлява България след изборите?