shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.08.2017 г.
ekip7-small-2017-8-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_2014.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Грузинци направиха 3D сканиране на гробници в Сборяново
16 August 2017 - Новини

По покана, инвестиция и организация на „Културен и дигитален център“ - България, представен от Калина Николова, екип от грузински специалисти в областта на дигиталното сканиране, работещи за „Фондация за грузински и кавказки изследвания“ в Тбилиси, направи 3D сканиране на могили 12 и 13 в Източния царски могилен некропол в ИАР „Сборяново“.

Продължава...
 
Европейска работа: нов асфалт към Мортагоново
16 August 2017 - Новини

Започна основно асфалтиране на пътя след разклона за разградското село Мортагоново до края на селото, като се полага изцяло нов асфалт. Жителите на селото не крият радостта си от ремонта, който за тях си е събитие, което не се е случвало от много години насам.

Продължава...
 
Ансамбъл от Осенец със злато от национален фолклорен фестивал
16 August 2017 - Оживление

Самодейците от село Осенец, на които неотдавна областният управител дари част от заплатата си, спечелиха златен медал от национален фестивал. Участието на Ансамбъла за изворен фолклор „Капанка“ при Народно читалище „Съгласие 1891“ в село Осенец в Седмия национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в село Царевец, община Свищов, стана възможно благодарение на подпомагането от страна на Гюнай Хюсмен – обясни председателят на читалището Радославка Джибарова.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл с концерт в Созопол
16 August 2017 - Оживление

В традиция се превръща гостуването на Капанския ансамбъл в Созопол.

Тази година разградчани изнесоха своята „мегданска програма“ на сцената на амфитеатъра в морския ден преди християнския празник Голяма Богородица. През август заради изключителния дух на Стария град, искрящото слънце, златния пясък и ласкавото море,

Продължава...
 
Чехите и чешките пътеписи за Разградско и Североизтока преди и след Освобождението
16 August 2017 - История

Пътеписите са уникални литературни извори на разнообразна познавателна информация. Днес, разлиствайки пожълтелите страници на старите вестникарски издания и книги, можем само да се радваме и да благодарим на ония ентусиасти, „бягащите“ или „припкащите по глобуса“ (globetrotter), които споделят своите наблюдения и впечатления от живота на нашия край. На ония представители на различни етноси, носители на своите национални културни модели и нагласи, като българи, австрийци, англичани, арменци, испанци, немци, руснаци, турци, унгарци, французи, чехи.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 6 - 10 от 22558
Advertisement