shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.04.2019 г.
ekip7-small-2019-4-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Лознишките туристи – готови за нови приключения
16 April 2019 - Оживление

Лознишките туристи неотдавна проведоха отчетното си събрание за миналата година, на което бяха приети и трима нови членове. Като по-важно събитие за периода беше отбелязан преходът „Ком-Емине“ - най-дългият пешеходен маршрут в страната. Този преход може би е най-успешната проява в 57-годишната история на организираното туристическо движение в община Лозница.

Продължава...
 
Искрен Красимиров представи в Разград най-новия си урок по родолюбие
16 April 2019 - Новини

В края на миналата седмица в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” Искрен Красимиров представи най-новия си урок по родолюбие.

Да участват в инициативата „Най-българският час!“ дойдоха ученици от клуб „Млади възрожденци” на ОУ „Васил Левски” с ръководител Недялка Неделчева, а също и техни връстници от клуб „Наблюдател” в ОУ „И.С. Тургенев”, водени от Людмила Денева.

Продължава...
 
Когато институциите помагат, и хората вършат добрини
16 April 2019 - Искам думата

Разградчанката Връбка Савчева Стаменова преди няколко дни навърши 91 години. С голямо уважение и ние, нейните съседки, направихме нейния рожден ден незабравим. Всички се постарахме масата да е пълна като за празник.

Личния й празник уважиха хора от екипа на Домашния социален патронаж и техните партньори и приятели – децата по проект „Мисия доброволец“ към СУ „Христо Ботев“, с ръководител Цветомира Петкова Децата поздравиха рожденичката със стихове, ние пък ги почерпихме с питка и шарена сол.

Продължава...
 
Община Разград ще участва активно в туристическото изложение във В.Търново
16 April 2019 - Култура

Община Разград се подготвя за две събития от културния календар, съобщи на пресконференция директорът на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Виолета Антонова.

Първата изява е участието на Общината в 16-то Международно изложение „Културен туризъм“, което ще се състои от 18 до 20 април във Велико Търново. Тази година местната администрация и Регионален исторически музей Разград за пореден път ще представят културно-историческото наследство на Разград.

Продължава...
 
„Българчетата с европейски свирки“, или началото на симфоничното дело в Разград
16 April 2019 - История

От всичко писано за Разградския симфоничен оркестър може би есенцията би могла да се синтезира с две изказвания, направени в различни години. Едното е на многозаслужилия Стефан Вачев: „Симфоничното дело е най-голямото духовно богатство на Разград“. Другото е на критика Никола Боздуганов: „Разград е градът с най-стари традиции в симфоничното дело у нас, поддържани ревностно от разградската общественост“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 55 от 27435
Advertisement