shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 19.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-19.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Емилия Йорданова втора на 23 км, Цоньо Пенев пръв сред ветераните на маратона в Трявна
15 July 2019 - Спорт

„Духът на Балкана“ е слоганът на изключително тежкото състезание „Трявна ултра“, провело се през изминалия уикенд. Десетки разградчани усетиха духа на Балкана, включвайки се в състезанието като бегачи, доброволци по трасето и поддръжници на състезателите. Емилия Йорданова се класира на второ място в дистанция 23 км в конкуренция с 92 жени. Само с няколко минути след нея финишира Маргарита Обретенова, четвърта на 23 км.

Продължава...
 
Цоньо ПЕНЕВ: Готвим се за „Лудогорския маратон“, едно от състезанията с най-много гора
15 July 2019 - Спорт

„Бегачите са най-различни като професия и интереси, но са позитивно настроени и това е най-важното. Участват в подобни спортни предизвикателства, за да предизвикват себе си, да открият възможностите си. Тренирайки се чувстваме в по-добра форма, но го правим и заради общуването и новите запознанства с позитивни хора“. Това каза председателят на „Зелена стъпка“ Цоньо Пенев за „Екип 7“, след което даде някои пояснения и за предстоящата голяма разградска проява:

Продължава...
 
Община Разград стартира нов проект за патронажна грижа
15 July 2019 - Новини

Община Разград подписа нов договор за финансиране изпълнението на проект „Създаване на звеното за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж - Разград“.

Общият размер на безвъзмездната помощ е 337 969 лева , като средствата ще бъдат осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г., приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“.

Продължава...
 
Албумната поезия в Разградската гимназия – един малко известен литературен феномен
15 July 2019 - История

Става дума за ученически албуми, изпълнени с ръкописна парапоезия или паралитература, които представляват поетична продукция с ниско качество, някакъв фалшификат близък до кича. Литературните критици смятат, че тя принизява образите и е без някаква социална или естетическа функция. Нека обаче да оставим тези обобщения на маститите автори и да се върнем към конкретиката на ученическите албуми от Разградската гимназия в края на XIX век.

Продължава...
 
Тържество за европейското многообразие организираха в Ловско
15 July 2019 - Оживление

В лознишкото село Ловско се състоя събитие за популяризиране на културното многообразие в Европейския съюз. Концертът в местното читалище „Димо Арсов 1926“ бе част от Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2019 г.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 55 от 28155
Advertisement