shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.08.2017 г.
ekip7-small-2017-8-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_2014.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Разправия на сесията в Разград заради мръсния въздух
11 August 2017 - Новини

Извънредната августовска сесия в Разград приключи за час, след като съветниците поотделно гласуваха за включване на всяка предложена докладна в дневния ред и четири от общо десет отпаднаха. Шестте останали докладни бяха одобрени, като най-съществените от тях бяха за управлението на имоти, общинска собственост, както и на предложението за определяне на средищни училища. На миналата сесия заради липса на кворум 7-те средищни училища не бяха определени и имаше риск те да не получат финансиране от МОН.

Продължава...
 
Богослов Стоянов – коминочистачът, който чисти сажди и благославя хората
11 August 2017 - Оживление

От стари времена съществува суеверието, че да докоснеш коминочистач, е на късмет. По тази причина 24-годишният Богослов Стоянов няма как да остане незабелязан с емблематичния за професията черен цилиндър и специфичното оборудване от телени четки и въжета, с които се разхожда по улиците на Разград. Той е единственият коминочистач в града и непрестанно събира тълпи от хора, които искат да го пипнат и да се снимат с него за спомен. Любопитното е, че професията няма утвърден статут и работещите в сферата се водят „творци“.

Продължава...
 
Как разградски управител стана везир на Османската империя
11 August 2017 - История

В случая става дума за Алемдар Мустафа паша (1755-1808). Той е познат още и като Мустафа Байрактар паша. Тази интересна личност от историята на османската история е свързана с Разград, за което ще стане дума по-долу в текста. Алемдар Мустафа паша е роден в градчето Хотин, Черновицка област (Чернівецька область), сега в югозападна Украйна. Баща му се казвал Хаджи Хасан.

Продължава...
 
Георги Дерменджиев си тръгна!
11 August 2017 - Спорт

Ръководството на „Лудогорец“ прие вчера оставката на старши треньора Георги Дерменджиев. Наставникът на шампионите заяви категорично желание да напусне поста след загубата в мача за Суперкупата на България в сряда.

От вчера „Лудогорец“ стартира спешни преговори с няколко родни и чужди специалисти, като целта е до първия плейофен мач от Лига Европа срещу „Судува“ на 17 август в Разград тимът да има нов треньор. До неговото назначаване отборът ще бъде воден от помощника на Георги Дерменджиев Петко Петков.

Продължава...
 
„Лудогорец“ не спечели Суперкупата – един безсмислен и ненужен трофей
11 August 2017 - Спорт

Лудогорец загуби мача за Суперкупата на България с дузпи и не успя да спечели единадесети трофей в своята история. Друг е въпросът, че това е един напълно безсмислен трофей, който реално не носи нищо, а двубоят за него може да мине единствено за една по-яка контрола преди далеч по-важните мачове за първенството и Лига Европа.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 55 от 22572
Advertisement